U trendu

Izdata građevinska dozvola za auto-put Ruma-Šabac-Loznica

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije izdalo je građevinsku dozvolu za izvođenje pripremnih radova za izgradnju mosta preko reke Save, što znači da je sve spremno da u najskorije vreme počnu radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, most preko Save, čijom izgradnjom bi trebalo da počne realizacija projekta, s obzirom na to da je reč o najzahtevnijem objektu na trasi, druga je od ukupno tri deonice buduće saobraćajnice, a njegova dužina iznosiće 1,3 kilometara.

Ukupna dužina budućeg auto-puta i brze saobraćajnice koja će povezati Rumu i Loznicu preko Šapca iznosi 77 kilometara, od čega je dužina auto-puta Ruma-Šabac oko 21, a dužina brze saobraćajnice od Šapca do Loznice oko 55 kilometara.

Za realizaciju ovog projekta juče je potpisan komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom “Azvirt”, a vrednost projekta procenjuje se na 467,5 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Zor@sns

    Jos naprednih, pardon, naplatnih rampi? Predlazem da se na izlazima i ulazima u svim naseljenim mestima, na svakoj saobracajnici postavi naplatna rampa. Ako na svakoj rampi budu zaposlene 4 osobe mogli bi zaposliti stotine hiljada ljudi i resiti pitanje nezaposlenosti na duze staze. Mozemo postavti naplatne rampe i na poljskim putevima, naplacivati traktorinu, kombajninu ili kako vec. Suficit u budzetu ima da ode u nebesa, hiljade milijardi evra ima da se zaradi, svima da bude napredno. Ne znam jos kako resiti naplacivanje letarine kad naplatimo svinjske nogice i pilece glave Kinezma i uvezemo letece automobile, pa Srbi polete u nebo, ali naci ce se vec neko resenje, necemo te naprednobile imati barem jos dve tri godine.

Napišite komentar