U trendu

Jačanje saradnje na lokalu je jačanje privrede u celini

SOMBOR – Jačanje saradnje gradske vlasti Sombora s pokrajisnkom vlašću Vojvodine bili su tema razgovora prilikom današnje posete pokrajinskog sekratara za privredu i turizam Nenada Ivoševića tom gradu.

U razgovoru s gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem posebno je bilo reči o starim i umetničkim zanatima, i turizmu, a tema su bile i mere podrške koje će biti obuhvaćene novim javnim konkursima predviđenim za prvi kvartal 2021. godine, navodi se u saopštenju pokrajinskog sekretarijata.
Sombor je i do sada imao je dobru saradnju s Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam te je u prethodne četiri godine oko 50 miliona dinara usmereno u ovaj grad, ali saradnja uvek može biti na višem nivou, rekao je Ivanišević.
„Sekretarijat u predviđenom budžetu ima povećanje sredstava za čak 66 odsto, tako da postoji plan da se oko 400 miliona dinara, koji bi trebalo da budu dodeljeni putem konkursa, usmeri privredi i turizmu, ali i oko 50 miliona resoru zapošljavanja. Ideja koju predstavljamo jeste i organizacija info-dana, početkom naredne godine, koji će biti namenjeni privrednicima, a na nivou jedinica lokalne samouprave“, rekao je Ivanišević.

Najavio je da će u skladu sa merama biti predstavljeni i programi Razvojnog i Garancijskog fonda i Razvojne agencije Vojvodine, za podršku privredi i turizmu.
Sekretar je ocenio da je problem u Somboru nedostatak smeštajnih kapaciteta za turiste, kao i da su potencijali veliki i u pogledu porodičnih delatnosti.

On je najavio i pomoć privredi kroz subvencionisanje preduzetništva za nabavku mašina, opreme, repromaterijala, kreativnu, socijalnu ekonomiju.

Tokom posete Ivanišević je bio i u Saračkoj radionici „Đuran“, kao i u Vinariji „Vučji podrum“ koje su reprezentativni primer privrednog života u Somboru, navodi se u šaopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar