U trendu

Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste Banke a.d. Novi Sad

 Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić napušta tu funkciju, a zameniće ga Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora te banke, saopšteno je danas.

„Jasna Terzić, nakon svih neophodnih odobrenja Narodne Banke Srbije, biće imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora Erste Banke od 1. juna. Slavko Carić, nakon blizu 15 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Erste Banke, doneo je odluku da svoju karijeru nastavi izvan Erste Grupe“, navodi se u saopštenju.

Pored nove uloge predsednice Izvršnog odbora Erste Banke, Jasna Terzić će nastaviti da bude odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom, i privremeno će preuzeti odgovornost za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, do imenovanja novog člana za ovaj segment poslovanja.

Jasna Terzić je od oktobra 2005. godine članica Izvršnog odbora Erste Banke.

U saopštenju Erste banke se navodi da je „Jasna Terzić od samog početka vrlo posvećeno radila na modernizaciji bankarskih usluga i unapredjenju odnosa sa klijentima“.

„Kao rezultat toga, indeks zadovoljstva klijenata je već godinama medju najvišim na bankarskom tržištu Srbije, a tržišno učešće u segmentu poslovanja sa stanovništvom je preko sedam posto. Pod njenim vodjstvom pokrenut je i jedinstveni program ‘Korak po korak’, namenjen startapima, socijalnim preduzećima i organizacijama civilnog društva koji tradicionalno nisu imali pristup bankarskim proizvodima“, ističe se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar