U trendu

Još 90 kuća na selu dobilo nove stanare

BEOGRAD – Komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom dodelila je danas još 90 kuća i to za 13 mladih poljoprivrednika, 13 samohranih roditelja i 64 porodice, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

Resorni ministar Milan Krkobabić izjavio je da novi zahtevi stižu svakoga dana i naveo da recimo jedna od kuća, ona u selu Torak u opštini Žitište sa 64 kvadrata i sedam ari placa košta 399.000 dinara.

Maksimalne dozvoljene iznose od 1,2 miliona dinara dostigle su seoske kuće u apatinskim selima Kupusina i Sonta, zatim u selima Utrine i Mol u Adi, dok se najveća dodeljena kuća, površine 268 kvadrata nalazi u selu Plavna u Baču.

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava i tako će se raditi sve dok se pare ne utroše a najkasnije do 1. novembra ove godine.
Za bespovratna sredstava za kupovinu seoskih kuća mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i poljoprivrednici do 45 godina života.

Za ovu namenu je u ovogodišnjem republičkom budžetu izdvojeno 500 miliona dinara a lane je dodeljena 651 kuća sa okućnicom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar