JTI učvrstio poziciju najboljeg poslodavca – Top Employer

BEOGRAD – Kompanija Japan Tobac co International (JTI) je šesti put zaredom dobila Top Employer sertifikat, kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji i svetu.

Izuzetni uslovi za zaposlene, kontinuirano ulaganje u njihov profesionalni rast i razvoj, kao i briga o njihovom zdravlju i blagostanju, ono je što JTI izdvaja od ostalih kompanija, navedeno je u saopštenju JTI.

„U nesigurnim vremenima koje je donela pandemija, fokus nam je bio na stvaranju sigurnog okruženja i pružanju najboljih mogućih uslova našim zaposlenima. Bilo je važno da ljudi znaju da nisu sami, već da su deo jednog velikog tima“, kaže direktorka Odeljenja za zaposlene i korporativnu kulturu Milena Rajić.

Dodaje da je kompanija počastvovana ovim priznanjem i najavljuje da će nastaviti da osluškuju želje i potrebe zaposlenih, kako bi im pružili mogućnosti da napreduju u svojoj karijeri.
Uprkos teškoj godini JTI je ostao posvećen strategiji ulaganja u svoje zaposlene.

„Sa ponosom objavljujemo ovogodišnje dobitnike i čestitamo organizacijama koje su sertifikovane kroz program Top Employers instituta“, kazao je izvršni direktor Top Employers instituta Dejvid Plink.

U JTI ističu da ovaj prestižni holandski institut dodeljuje sertifikate kompanijama na osnovu rezultata o najboljim praksama u oblasti ljudskih resursa.

Sertifikovane kompanije moraju da ispune vrlo striktne kriterijume, uključujući razvoj radnog okruženja, strategiju pronalaženja talenata, raznolikost i inkluzivnost, razvoj liderskih sposobnosti, mogućnosti za dalje učenje i razvoj i druge.

Podsećaju da je JTI najveći poslodavac u duvanskoj industriji, koji od polja duvana, preko fabrike u Senti i kancelarije u Beogradu pa do prodavnica širom zemlje angažuje 3.000 ljudi.

Takođe, jedan je od pet najvećih poreskih obveznika sa 2,6 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006.

JTI je, navode, jedina inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan i ujedno najveći proizvođač duvana u Srbiji.

Dobitnik je priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Od kupovine fabrike u Senti 2006. godine, kompanija JTI je utrostručila udeo na tržištu, istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, BiH, Makedonije, Hrvatske, Albanije i duvana u EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.