U trendu

Juhor otvorio novi pogon za fermentisanje

JAGODINA – Mesna industrija „Juhor“ niz Jagodine, u sastavu Delta Holdinga, danas je otvorila novi pogon za fermentisanje proizvodnje, a ta je investicija vredna šest miliona evra.

Svečanosti su prisustovali i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma i vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković. Njihov domaćin je bio direktor „Juhora“ Dragan Miladinović.

„Obišao sam pogon i impresioniran samo onim što sam video, 14 novih proizvoda, takve proizvode sam mogao da vidim u najrazvijenijm zemljama Evrope a ono što je najvažnije je, da će u pognu rditi 20 novih radnika“, rekao je Marković.

Poznato je da je „Juhor“ do pre tri ili četiri godine, poslovao sa gubitkom, danas „Juhor“ posluje sa dobiti, a to znači da je kupovna moć stanovništva porasla, kazao je Marković.

„To, i nova radna mesta su pokazatelj satabilnost kursa dinara i da je država stvorila dobar poslovni ambijent i to tamo gde je najosteljivije, gde je hrana, gde je u pitanju prodični budžet“, ocenio je Marković.

Navodeći da se povećala kupovna moć Marković je ocenio da to znači idu bolji dani za Srbiji i čestita je direktoru Draganu Miladinoviću na viziji koju ima, a zahvalio mu je što je stvorio uslova da se otvore nova radna mesta.

„I ne samo nova radna mesta već i sigurnost na tim radim mestima, i da radnici imaju solidne plate i da se na vreme isplaćuju“, rekao je Marković.

Miladinović je istako da „Juhor“ u skladu sa evropskim i svetskim trendovima u mesnoj industriji, „neprekidno ulaže u unapređenje proizvodnje i proizvodnog procesa“.

„Ovim ulaganjem mi smo povećali kapacitet i proširili asortiman i dodatnu kontrolu celog procesa proizvodnje.
Investicijom koju smo realizovali proširili smo proizvodni pogon, čime smo udvostručili kapaciteta za proizvodnju fermentisanih kobasica“, naveo je Miladinović.

On je objasnio da je izgradnjom novog objekta i proširenjem postojećeg, proizvodni pogon povećan za 3.000 kvadratnih metara.

„U novom pogonu instalirana je oprema vodećih nemačkih i engelskih proizvođača K+G Weter, Vemag, Anlaagenbau, Multivac, Loma Systems i instalirane nove komore za dimljenje i zrenje proizvoda, gde su stavljeni pod kontriolu svi važni parametri za kvalitet proizvoda“, rekao je Miladinović i doda da ova investicija omogućava proširenje asortimana i paleta proizvoda.

Pomenuo je i da „Juhor“ zapošljava 758 radnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.