Junajted grupa postala vlasnik Tele2, mobilnog operatora u Hrvatskoj

Junajted grupa (United Grupa) saopštila je danas da je za 220 miliona evra kupila hrvatskog mobilnog operatora Tele2.

„Akvizicija Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi“, rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag, navedeno je u saopštenju.

Naglasila je da će Junajted grupa nastaviti sa daljim širenjem poslovanja u zemlje Evropske unije i osvajanjem novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj.

Predsednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić kazao je da je ta kompanija prošle godine prvi put imala milion korisnika, a 2019. je završila sa više od 200 miliona evra prihoda.

On smatra da će pridruživanje Junajted grupi omogućiti da kompanija postane „još jači igrač na tržištu“.

Podseća se da je tokom 20 godina poslovanja Junajted grupa kupila i integrisala više od 100 kompanija i da svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija.

Istaknuto je da je samo tokom prošle godine uloženo 150 miliona evra u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije i isto toliko u TV sadržaj, od čega je čak 64 miliona evra uloženo u sopstvenu produkciju.

Junajted grupa je u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija u svetu i posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemah (Telemach) i Junajted medija (United Media), kao i TV kanale Sport Klub, N1 i Nova TV.

Sa globalnom OTT uslugom ima 3,87 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova i više od 4.500 zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.