Junak mikro biznisa za 2024. je ‘Bobist nameštaj’ iz Šida

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja „Junaci mikro biznisa 2024“ je „Bobist nameštaj“ iz Šida, koji je osvojio nagradu u iznosu od 500.000 dinara.

Drugo mesto u tom takmičenju u kojem su najbolji proglašeni danas u Privrednoj komori Srbije (PKS), pripalo je proizvodnji odeće „Đokić S“ iz Vladičinog Hana, čija nagrada iznosi 300.000 dinara, a 200.000 dinara za treće mesto pripalo je biznisu proizvodnje kartonske ambalaže „Kartonprodukt“ iz Inđije.

Ministar finansija Siniša Mali naveo je da je najviše zahvaljujući malim, mikro i srednjim preduzećima stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bila 4,7 odsto.

„Niste imali jednostavan zadatak, ali sam siguran da ste doneli najbolju odluku. Želim svima puno uspeha i tu smo gde god i šta god možemo da pomognemo, ako negde grešimo skrenite nam pažnju gde da se popravimo“, rekao je Mali.

Ministar je pozvao sva preduzeća i predutenike da uključe u aktivnosti na realizaciji projekta EXPO 2027.

Predstavnica PKS Branislava Simanić podsetila je da se ovo takmičenje odvija već 15 godina, a da je poslednje tri godine fokus na mikro preduzećima kojima je pomoć najviše potrebna.

„Što se tiče podrške sektoru ona je i finansijska i nefinansijska. PKS nudi čitav niz besplatnih usluga malim preduzećima B2B sastanke, izlaske na sajmove, ali i niz besplatnih treninga. Imamo dosta sekcija i za žensko preduzetništvo, posebnu sekciju i za porodično preduzetništvo“, rekla je Simanić.

Predsednik Izvršnog odbora i 3Bank Vladimir Vukotić je čestitao pobednicima i poželeo sve najbolje u daljem poslovanju.

Uz podršku PKS, ovo takmičenje sprovode dnevni list Blic i 3Bank, na kom se biraju najbolji predstavnici najmanjeg biznisa, koji zapošljavaju do pet ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.