U trendu

Kako je tinejdžer postao milioner: Upoznajte dečaka kojem se dive i milijarderi

Većina dece samo želi što pre da napiše domaće zadatke kako bi mogli neometano da se igraju sa drugarima. Ben Tauers iz britanskog grada Gilingema je sa 11 godina osnovao dizajnersku kompaniju Tauer Dizajn.

Tauer Dizajn je na početku Benu bio samo izvor džeparca. Danas u kompaniji koju predvodi 18-godišnji Tauers, rade 22 osobe, kompanija ima urede u Mančesteru, Kentu i Londonu i radi i sa Tviterom i Pot Nudlom.

A kako piše The Sun, Tauers je upravo dogovorio spajanje svoje kompanije sa marketing stručnjacima iz Zesta vredno više milijuna funti.

Mladi preduzetnik je na spajanju radio skoro godinu dana i smatra da će ono Zestu i Tauer Dizajnu prihod povećati za 50 posto. Konkretno, prihodi bi trebali da narastu na 3,5 milijuna funti do kraja 2018. godine.

– Jako sam uzbuđen što ću se pridružiti Zestu kako bih vodio tim za sadržaj, uticajne pojedince i društvene mreže i stvaraću uspešne svetske kampanje za klijente, rekao je Tauers za Kent Online.

🎉

Gepostet von Ben Towers am Freitag, 31. März 2017

Ovo nije prvi put da se Tauers pojavljuje u medijima. Mladić je prošle godine bio na čelu The Times Super Teen Power liste i imenovan mladim preduzetnikom godine na nagradama KEiBA. Čak ga je i milijarder Ričard Brenson proglasio jednim od ‘najuzbudljivijih preduzetnika Velike Britanije’.

Tauers je 2015. godine napustio školu tako što je sam sebe zaposlio kao pripravnika. To je morao da napravi jer je protivzakonito napustiti školu sa 17 godina. Posao mu je međutim bio toliko uspešan da je jednostavno morao da napusti školu. Neki mu, povlačeći paralelu sa spomenutim Brensonom, koji je takođe napustio školovanje, predviđaju blistavu preduzetničku karijeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.