U trendu

Kakva je sudbina somborske kafilerije?

SOMBOR – Predstavnici sindikata veterinarske ustanove „Proteinka“ iz Sombora razgovarali su članovima Socijalno-ekonomskog saveta tog grada o navodima da postoji mogućnost zatvaranja i premeštanja te veterinarske ustanove, kao i o eventualnom rešavanju njihovog budućeg statusa, a iz grada im je poručeno da će odgovore na ta pitanja morati da dobiju od nadležnog ministarstva i Vlade Srbije.

Kako se navodi na sajtu Grada Sombora, sednici Saveta prisustvovali su i predstavnici sindikata V.U. „Proteinka“ koji su ispred zaposlenih želeli da saznaju više detalja o, kako se kaže, glasinama o zatvaranju i premeštanju te veterinarske ustanove.

„Na ova pitanja odgovore će ipak morati dobiti od nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije, s obzirom da je Republika osnivač V.U. ‘Proteinka’ a grad će pomoći u okviru svojih mogućnosti“, poručuju nadležni u Somboru.

U somborskoj kafileriji se, naime, prerađuje životinjski otpad iz čitave Srbije, zbog čega se često u tom gradu oseti jak neprijatan miris.

Građani tog grada su proteklih godina više puta tražili izmeštanje ove ustanove ili da ustanova ugradi dodatne filtere koji su, međutim, veoma skupi.

U pogonima „Proteinke“ dnevno se preradi oko 60 tona otpada animalnog porekla i konfiskata iz klanične industrije.

Iz tog preduzeća ranije su naveli da je oprema zastarela i da bi im za nabavku nove trebalo oko pet miliona evra, a da ta sredstva „Proteinka“ zasad, ne može da obezbedi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.