U trendu

Kamaraš pokušava da skine odgovornost za raskid ugovora

Direktor i vlasnik HPK Menadžmenta Peter Kamaraš pokušava da pred poslovnim krugovima, domaćom i medjunarodnom javnošću, sa sebe skine odgovornost za raskid ugovora sa tom kompanijom o upravljanju Železarom Smederevo, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

„Glavni cilj Ministarstva privrede bio je očuvanje proizvodnih kapaciteta Železare Smederevo u najvećoj mogućoj meri, i ostvarivanje pretpostavki za dugoročno zapošljavanje radne snage, kao i ostvarenje daljeg ekonomskog napretka Srbije“, navod se u saopštenju.

Dodaje se da je to ministarstvo „ponosno na uspešan završetak procesa zaključenja ugovora o prodaji imovine Železare remiranoj kineskom kompanijom Hestil i činjenicu da će Smederevo u narednom periodu biti motor razvoja metalskog sektora i cele privrede Srbije doprinoseći ukupnom povećanju društvenog proizvoda koji će prema procenama EBRD iznostiti 3,8 odsto u 2017. godini“.

Kamaraš je u pismu medijima danas naveo da nije bilo osnova za raskid ugovora o menadžmentu u Železari i da nije ni imao odrešene ruke, već dasu poslovi Železare bili strogo kontrolisani, a sve informacije dostavljane ministru privrede Željku Sertiću.

Ministarstvo privrede navode Kamaraša ocenjuje kao zlonamerne i tendenciozne i ističe da to nije je njegov prvi pokušaj zamene teza.

„Savim suprotno takvoj praksi, Ministarstvo privrede sledi zakonom definisanu obavezu da štiti integritet i ekonomske interese Republike Srbije i njenih gradjana. Zato se neće upuštati u dalje polemike već je okrenuto budućnosti i novim poslovnim perspektivama“, ističe se u saopštenju tog ministarstva.

Rukovodstvo Železare Smederevo je 25. juna raskinulo ugovor o vodjenju te kompanije sa firmom Petera Kamaraša sa obrazloženjem da nisu ispunjene obaveze iz ugovora potpisanog 21. marta prošle godine.

Skupština Železare je imenovala Ivana Miloševića za novog direktora tog preduzeća.

Kinski Hestil je 1. jula preuzeo Železaru Smederevo čiju imovinu je kupio za 46 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.