U trendu

Karavan „Digitalna ekspedicija“ danas stiže u Smederevo

SMEDEREVO – Smederevo će danas biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“, koji je pokrenut na inicijativu kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Karavan je pokrenut s ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Karavan će biti organizovan na Gradskog trgu u Smederevu, od 9.30 sati, saopštili su organizatori.

Prisutnima će se obratiti pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Sava Savić, ministra za rad, boračka i socijalna pitanja
Miladin Brković i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“ koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar