U trendu

KarGo podržava konkurenciju i dolazak Ubera u Srbiju

BEOGRAD – Predsednik Udruženja građana KarGO (CarGo) Aleksandar Vučić pozvao je danas Uber da dođe u Srbiju, istakavši da podržava dolazak bilo koje strane firme, aplikacije ili servisa koji će da uposle mladost Srbije, da ne moraju da idu iz zemlje.

„Spreman sam da razgovaram sa predstavnicima Ubera, jer KarGo podržava konkurenciju za razliku od ministarke Zorane Mihajlović, njenog okruženja, interesnih grupa i taksi kartela koji žele zatvoreno tržište i kombinacije. Inovacije onemogućavaju kombinacije, možda je tu problem“, rekao je Vučić u uključenju u jutarnji program tv N1, saopšteno je iz tog udruženja građana.

U saopštenju se napominje da je, nažalost, u toku emitovanja došlo do tehničkog problema zbog kojeg se prekinulo Vučićevo uključenje u program, zbog čega on nije mogao da odgovori predstavniku taksista Bošku Vukojeviću.

Povodom subvencija za taksiste, naglasio je da KarGo bez ijedne subvencije ima vozni park u vrednosti od 10 miliona evra koji čine uglavnom hibridna i električna vozila.

„Taksisti su u povlašćenom položaju. Sve što radi KarGo a Udruženje građana koristi, jeste isključivo iz redovnog poslovanja. Nama nije potrebna nijedna subvencija, mi želimo da pokažemo svima da radom, slobodnim tržištem, zalaganjem, trudom, investicijama i inovacijama, a ne kombinacijama, možemo da napravimo jedan model koji je uspešan i prepoznat i u Srbiji gde CarGo ima više od 800.000 članova“, naveo je Vučić.

Precizirao je da članovi Udruženja KarGo koriste električne „Jaguare“, hibridne „Tojote“, a u planu su i najnoviji električni „Jaguari“ proglašeni za automobil godine.

„Mi želimo da Srbiju i Beograd ozelenimo i da pokažemo da možemo da radimo bez subvencija, na slobodnom tržištu, da budemo konkurentni i da imamo nove automobile. Ako se već daju subvencije, to treba isključivo da se daje za kupovinu hibridnih ili električnih vozila. Svi zajedno moramo da se borimo da građani dišu čistiji vazduh i da imaju zeleniji grad“, rekao je Vučić za N1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.