U trendu

KarGo uvodi Biznis klasu:150 crnih limuzina od Nove godine

BEOGRAD – Vuk Guberinić, direktor kompanije KarGo Tehnolodžiz (CarGo Tećnologies), predstavio je danas poslovnoj zajednici Srbije i regiona Biznis klasu, novu funkcionalnost KarGo aplikacije (CarGo).

Guberinić je na „CEO Samitu“, skupu privrednih lidera regiona, rekao da je vrednost ove investicije šest miliona evra.

Biznis klasa se već sada nalazi na raspolaganju, ali će ova dodatna funkcionalnost članovima udruženja KarGo biti u potpunosti dostupna od Nove godine, kada se očekuje i kompletiranje flote od 150 „crnih limuzina“ koje će se naći na ulicama Beograda, navodi se u saopštenju kompanije.

„KarGo je počeo kao mali srpski startap pre pet godina, a ove godine je završio na Forbsovoj listi deset najinovativnijih kompanija koje menjaju svoja tržišta. Ponosni smo i na to što je naš softver samoodrživ, što znači da sami finansiramo sve investicije“, rekao je Guberinić.

„Izabrali smo teži put, ali nam on omogućava i neke prednosti, kao što je nezavisnost u donošenju poslovnih i strateških odluka. Naravno, reč je o investiciji koja je podeljena u veći broj rata, ali smo posebno ponosni na održiv poslovni model koji smo napravili“, dodao je.

Guberinić je posebno istakao 100 odsto elektronsko poslovanje i činjenicu da se plaćaju svi porezi i da sav novac ostaje u Srbiji.

Prema njegovim rečima, među 150 najnovijih Arteona, Kamrija i Jaguara, koji će biti deo biznis klase, naći i deset električnih automobila visoke kategorije.

„Sada već možete da vidite na ulicama Beograda Jaguar I-Pace, prvi potpuno električni Jaguarov model, vrhunskih performanski i inkorporiranih tehnoloških dostignuća. Naša vizija je zeleni Beograd i Srbija koja će svoj razvoj bazirati na održivosti“, rekao je Guberinić.

Naglasivši da u kompaniji verujemo da tehnologije mogu da pomognu u uštedi energije i očuvanju naše zemlje, on je poručio da na tom polju već prave srednjoročne i dugoročne planove.

Direktor KarGoa se posebno zahvalio partnerima iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Japana.

„Za razliku od nekih donosilaca odluka u Srbiji, našu ideju, viziju i potencijal prepoznale su najuglednije svetske kompanije – od Tojote, preko Folksvagena i Renoa, do Jaguara. Mi verujemo da na ovaj način, saradnjom sa jednim od najvećih svetskih kompanija, omogućavamo i razvoj ljudskih resursa, koji predstavljaju osnov izgradnje jake privrede“, kazao je Guberinić.

Na konferenciji na kojoj se govorilo i o ubrazon razvoju disruptivnih modela poslovanja, Guberinić je zaključio da je četvrta industrijska revolucija zaista stigla, a da je KarGo njen najbolji predstavnik u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.