U trendu

Karneval uoči Berry festivala sutra u Beogradu

BEOGRAD – Karneval kojim se najavljuje prvi Berry festival jagodičastog i bobičastog voća u Beogradu biće održan sutra ispred Tržnog centra Rajićeva, u Knez Mihajlovoj ulici.

Učesnici karnevala su predstavnici firmi, kulturno-umetničkih društava i maskote, koji će od 10 do 10.30 časova prošetati od Rajićeve kroz Knez Mihailovu, do Beoizloga, najavila je Privredna komora Srbije.

Prvi „Belgrade Berry Festival“ biće održan u subotu 2. jula na platou ispred TC Galerija u Beogradu, od devet do 22 časa.

Karneval i Berry festival organizuju PKS i Pelegrin studio, uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dunav osiguranja, Beograd na vodi i TC Galerija.

Na manifestaciji učestvuje više od 20 izlagača iz cele Srbije koji će predstaviti jagodičasto voće i proizvode od domaće maline, jagode, borovnice i kupine.

Cilj festivala je promocija srpskog jagodičastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar