U trendu

Kasperski i Majkrosoft udruzili timove za sajber bezbednost

BEOGRAD – Kompanije Kasperski i Majkrosoft integrisale su svoje bezbednosne timove kako bi mogle lakše da otkriju sajber pretnje, efikasnije procene i prate situaciju, kao i da odgovore na potencijalni incident.

Dve kompanije su se udružile u pružanju obaveštajnih podataka korisnicima servisa „Microsoft Sentinel“.

Kompanije Kasperski i Majkrosoft integrisale su „Kaspersky Threat Data Feeds“ sa „Microsoft Sentinel“, SIEM i SOAR cloud rešenjem, kako bi korisnicima pružile praktičan uvid u podatke za istraživanje sajber napada i reagovanje.

Informacije o pretnjama (TI) su osnovna komponenta svakog modernog sistema sajber bezbednosti, navodi kompanija Kasperski u saopštenju.

Pristup TI podacima kompanije Kasperski u okviru servisa „Microsoft Sentinel“ pruža kompanijama najnovije uvide o potencijalnim pretnjama, poput imena pretnji, vremena u kojem su se pojavile, geolokacije odakle potiču, razrešenih IP adresa inficiranih web resursa, mapiranja podataka, popularnosti i drugih termina za pretragu.

Sa ovim podacima, bezbednosni timovi ili SOC analitičari, mogu ubrzati početne procene i doneti blagovremenu odluku o daljem delovanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar