U trendu

Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji od sutra ponvo radi

SAVUDRIJA – MK Grupa najavila je da nakon perioda sezonskog zatvaranja, luksuzni golf resort s pet zvezdica, Kempinski Hotel Adriatic sutra otvora svoja vrata sa novim timom na rukovodećim pozicijama i novim luksuznim privatnim vilama u portfoliju, namenjenim najizbirljivijim gostima.

Hotel nastavlja, navodi se u saopštenju, da pruža besprekornu Kempinski uslugu „belih rukavica“. Ovaj program obuhvata bezbednosne i zdravstvene mere na najvišem mogućem nivou, po kojima je taj hotel izgradio svoju prepoznatljivost tokom 2020. godine.

U saopštenju MK Grupe se navodi da će gosti moći da uživaju u brojnim događajima i aktivnostima na otvorenom, koje se organizuju upravo sa najvažnijom premisom – zdravlje i sigurnost gostiju u vreme kovid-19 pandemije.

„Lokacija našeg hotela se još jednom pokazala korisnom. Istra je poznata kao najsigurnija regija u Evropi, a letovalište se nalazi na osamljenoj, skrovitoj lokaciji gde se Jadransko more susreće sa vinogradima i maslinjacima“, istakao je Željko Stašević, generalni direktor Kempinski Hotel Adriatic koji je ovu funkciju preuzeo krajem prošle godine.

U saopštenju se ističe da pored aktivnosti poput šetnje obalom i uživanja u blagodetima mora i prirode, poseban dodatak „Kempinski“ doživljaju predstavljaju i nove privatne luksuzne vile u ponudi hotela.

„Prepoznajući novi trend u kreiranju ultra luksuzne ponude i povećano interesovanje za vile, u periodu zatvaranja smo se usredsredili na proširenje našeg portfolija i rekonstrukciju i redizajn privatnih vila“, naveo je Stašević.

Smeštene u neposrednoj blizini hotela Kempinski Adriatic, svaka vila se prostire od 600 m2 do više od 1000 m2 i sadrži tri do pet prostranih spavaćih soba sa luksuznim kupatilom, velikim otvorenim dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom.

Vile su pažljivo dizajnirane da čuvaju privatnost, a poseduju velike privatne bazene, prostore za sunčanje i prostrano dvorište, gde gosti mogu uživati u prelepom pogledu na grad Piran i Jadransko more, navodi se u saopštenju.

Gosti vila mogu uživati u svim hotelskim uslugama i sadržajima, kao i u dodatnim personalizovanim a la carte luksuznim uslugama – kulinarskoj ponudi koja je kreirana za potpuno novu dimenziju luksuza, a privatna usluga koja se posebno ističe je mogućnost angažovanja ličnog privatnog kuvara.

Gulaš Boškarin, fritaja od tartufa sa potpunim engleskim doručkom i supa od luka sa šparglama, samo su neki od inovativnih specijaliteta koje Kempinski najavljuje, zajedno sa novim šefom na čelu za ovu sezonu.

MK Grupa je saopštila da je Britanac Voren Braun imenovan za novog glavnog kuvara u rezortu. Njegova specijalnost je francuska kuhinja, dok je u svojoj bogatoj karijeri radio sa dobitnicima Mišlenove zvezdice, kao i u okviru hotelskih brendova, kao što su Starwood i Hilton.

„Radujem se što ću u Hrvatskoj predstaviti novu mešavinu ukusa – spoj francuske i međunarodne kuhinje sa netaknutim istarskim jelima i morskim plodovima – dve potpuno različite kuhinje, od kojih je svaka izuzetna. Radujem se da vidim kakve ukuse ova kombinacija može doneti“, rekao je Braun.

U saopštenju se navodi da kulinarska remek-dela očekuju sve koji se odluče da posete hotel Kempinski Adriatic ili jedan od restorana u okviru letovališta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.