U trendu

KG: Jedna Lidl prodavnica zatvorena zbog nepoštovanja mera

KRAGUJEVAC – Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera, inspekcija u Kragujevcu danas je, na 72 sata, zatvorila prodajni objekat nemačkog trgovinskog lanca Lidl.

Kako je Tanjugu potvrđeno u Gradskoj upravi Kragujevca, komunalni inspektori jutros su u Lidlu, u naselju Stanovo, zatekli 280 ljudi, što je iznad dozvoljenog broja u odnosu na kvadraturu objekta.

Inspekcija je konstatovala da nije bilo neophodne fizičke distance među kupcima, dezobarijera je bila suva, a kovid redari nisu obavljali svoju dužnost kontrolisanja sprovođenja mera.

Od ranog jutra, neposredno pre otvaranja, ispred ovog trgovinskog objekta primećeni su redovi zbog akcija koje su aktuelne svakog četvrtka. Pojedini građani objavljivali su fotografije na društevnim mrežama, na kojima su se mogle videti velike gužve ispred objekta.

Kako su pojedini komentarisali, i pored apela kovid redara, građani su u velikom broju, bez poštovanja mera, ušli u radnju kako bi pazarili artikle po akcijskim cenama.

Kompanija Lidl u Kragujevcu izdala je saopštenje u kome navodi da je došlo do incidenta, jer obezbeđenje i redari, uprkos molbama, nisu uspeli da spreče građane da uđu u radnju.

“Kao odgovorna kompanija, Lidl poštuje sve protivepidemiološke mere, što potvrđuje činjenica da inspekcija jutros nije zabeležila propuste u radu druge Lidl prodavnice u Kragujevcu, na adresi Save Kovačevića 52b, koja je otvorena za potrošače“, kaže se u saopštenju.

Lidl je apelovao na sugrađane Kragujevčane da, kao što je to slučaj i u drugim prodavnicama, zajedno poštujemo propisane mere, kako bi naš asortiman uvek i svima bio dostupan.

„Kako bi mere predostrožnosti koje konstantno sprovodimo bile na visokom nivou, ljubazno molimo sve potrošače za razumevanje i saradnju, jer zajedno, ujedinjeni možemo da odgovorimo na sve izazove“, navodi se u saopštenju kompanije Lidl Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.