U trendu

KIF: Barijere koče dobru infrastrukturu

PODGORICA – Upravni odbor Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB) zabrinut je zbog toga što region ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere.

„Nažalost, politička situacija ne dozvoljava poslovnoj zajednici napredak i željno očekivano kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi doprineo većoj konkurentnosti privreda regiona“, istaknuto je danas u Podgorici na sednici Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, KIF i privredne komore njegove članice nastavljaju sa svojim aktivnostima i ostaju na putu realizacije zadatih ciljeva i projekata od kojih će benefite imati poslovna zajednica.

U narednom periodu prioriteti će biti kreiranje paketa proizvoda i usluga koji će biti koncipirani na način da kompanije u njima prepoznaju svoj interes, a Komorski investicioni forum kao pouzdanog partnera, istaknuto je na 10. sednici Upravnog odbora na kojoj je razgovarano o aktuelnim pitanjima važnim za dalji rad i funkcionisanje KIF-a. U planu je formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje saradnja sa relevantnim institucijama i organizacijama kako u regionu, tako i u EU, ali i drugim tržištima.

Da je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana na dobrom putu potvrđuje i činjenica da je KIF partner EBRD-u, Evropskoj komisiji, RČ-u, CEFTA Sekretarijatu, GIZ-u, ADA-i, kao i partnerskim komorama WKO i DIHK.

Sastanku Upravnog odbora prethodio je sastanak mreže nacionalnih koordinatora Komorskog investicionog foruma, kao i sastanak sa predstavnicima CEFTA Sekretarijata i GIZ-a.

Upravni odbor pozdravlja početak zajedničkog upravljanja graničnim prelazom Tabanovci-Preševo između Srbije i Severne Makedonije od 1. avgusta, što će u velikoj meri doprineti bržem protoku ljudi i robe i očekuje da će isti projekat biti realizovan i u ostalim ekonomijama regiona.

Takođe je najavljeno učešće predsednika komora, članica KIF-a, na predstojećoj konferenciji „Izazovi izvoza“ koja se održava 29. avgusta u Sarajevu u okviru projekta „100 Najvećih“ , kao i Gala ceremoniji dodele priznanja „100 Najvećih“ 18. septembra, takođe u Sarajevu, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar