U trendu

Kina beleži napredak u izgradnji aerodroma

Kina je 2022. godine ostvarila stabilan napredak u izgradnji novih aerodroma, pokazali su zvanični podaci objavljeni ove nedelje.

Tokom 2022. godine izgrađeno je šest novih teretnih aerodroma i 29 novih aerodroma opšte namene na kineskom kopnu, čime je njihov ukupan broj do kraja godine porastao na 254 i 399, navodi se u izveštaju Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine, prenosi Sinhua.

U Kini je do kraja 2022. registrovano ukupno 4.165 teretnih aviona, što je 111 više nego godinu dana ranije, navodi se u izveštaju.

Broj avio ruta koje su redovno korišćene dostigao je 4.670 do kraja 2022. Godine. Od tog broja 336 vodi do globalnih destinacija, dodaje se.

Očekuje se da će se tokom ove godine kineska industrija civilnog vazduhoplovstva oporaviti na približno 75 odsto nivoa pre pandemije, saopštila je Uprava ranije ove godine.

Civilni avio saobraćaj u Kini doživeo je stabilan oporavak u prvom kvartalu ove godine, sa ukupnim prometom sektora od 23,99 milijardi tona-kilometara, što je 39,7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci Uprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar