U trendu

Kina ima preko 10.000 velikih farmaceutskih industrijskih firmi

Kina trenutno ima više od 10.000 velikih farmaceutskih industrijskih preduzeća i njenasposobnost da obezbedi medicinske zalihe je unapređena, saopštilo je u 17.novembra Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Kako prenosi Sinhua, podaci ministarstva pokazuju da industrijska proizvodnja velikih farmaceutskihkompanija trenutno čini oko četiri odsto ukupne industrijske proizvodnje u zemlji.

Investicije industrije u istraživanje i razvoj su nastavile da rastu, sa prosečnim godišnjim izdacima zaistraživanje i razvoj koji premašuju 20 procenata u poslednje tri godine.

Stoga je industrija postigla određeni napredak u razv oju inovativnih lekova i vrhunskih uređaja,saopštilo je ministarstvo i dodalo da je Kina sada na drugom mestu u svetu po broju novih lekova koji seistražuju.

Kina će ubrzati izgradnju modernog sistema farmaceutske industrije i poboljšati sigurnost snabdevanja,rekao je Đin Džuanglong, ministar industrije i informacionih tehnologija.

Multinacionalne kompanije se podstiču da uspostave centre za istraživanje i razvoj i baze za proizvodnjuinovativnih lekova u Kini, dok se domaće farmaceutske kompanije podstiču da istražuju prekomorskatržišta, dodao je Đin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar