U trendu

Kina je objavila smernice za osnovne mape za inteligentna vozila

Kinesko Ministarstvo prirodnih resursa nedavno je objavilo smernice za standardnu razradu sistema za osnovne mape za inteligentna vozila.

Dokument vodi standardizaciju ovih mapa sa aspekata opšte primene, ažuriranja proizvodnje, servisa aplikacija, detekcije kvaliteta i upravljanja bezbednošću, prenosi Sinhua.

Takođe naglašava promovisanje koordinisanog razvoja ovih mapa i geografskih informacija sa automobilskom, informacionom i komunikacionom, elektronskom, transportnom i drugim industrijama, kao i sa bezbednošću informacija i lozinki i postepenim formiranjem standardnog sistema osnovnih karata za inteligentna vozila koje zadovoljavaju potrebe tehnološkog i industrijskog razvoja zemlje.

Smernice predlažu da se unapred razvije više od 10 standarda za osnovne mape za inteligentna vozila, koje pokrivaju tehničke zahteve i specifikacije kao što su osnovna opšta primena i prikupljanje podataka kako bi se zadovoljile hitne potrebe duboke primene osnovnih karata za inteligentna vozila.

Prema smernicama, Kina će u početku izgraditi standardni sistem za osnovne mape za inteligentna vozila za podršku autonomnoj vožnji vozila do 2025.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar