U trendu

Kina predlaže osam zadataka za osiguranje prehrambene sigurnosti

Vlada Kine je predložila osam zadataka za osiguranje nacionalne osiguranje prehrambene sigurnosti, uključujući jačanje sistema bezbednosti hrane i izgradnju kapaciteta, povećanje podrške za zaštitu poljoprivrede i ubrzanje izgradnje moderne prehrambene industrije.

Nedavni izveštaj Državnog saveta Kine, o radu na obezbeđivanju nacionalne prehrambene bezbednosti podnet je ove nedelje na razmatranje Stalnom komitetu 14. Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tela Kine, prenosi agencija Sinhua.

U izveštaju se navodi da će biti uloženi napori da se primeni strategija održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta i inovativne primene poljoprivredne tehnologije za povećanje produktivnosti poljoprivrednog zemljišta.

Poslednjih godina, proizvodnja hrane u Kini se stabilno širi, uz adekvatnu ponudu na tržištu i generalno stabilno poslovanje. Poboljšava se sposobnost zemlje da spreči i ublaži velike rizike i izazove, a nivo bezbednosti hrane u Kini je značajno podignut, navodi se u izveštaju.

Godišnja proizvodnja žitarica u Kini premašuje 650 milijardi kilograma osam uzastopnih godina. Prošle godine, prema izveštaju, ukupna proizvodnja žitarica u zemlji iznosila je 686,55 milijardi kilograma, a snabdevanje hranom po glavi stanovnika iznosilo je 486,1 kilogram, što je znatno iznad međunarodno priznate linije prehrambene sigurnosti od 400 kilograma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar