U trendu

Kina uvela nove mere politike stabilizacije spoljne trgovine

Kina je uvela seriju mera politike za stabilizaciju obima spoljne trgovine i poboljšanje njene strukture usred neizvesne spoljne potražnje, trgovinskih rizika i ostalih problema i izazova, saopštilo je u nedelju Ministarstvo trgovine.

Da bi održala stabilan obim spoljne trgovine, Kina će je odlučila da uloži napore da kako bi stvorila više mogućnosti, stabilizovala trgovinu važnim proizvodima i podržala spoljnotrgovinske kompanije, izjavio je zamenik ministra trgovine Vang Šouven na konferenciji za novinare.

Kina će nastaviti i u velikoj meri obnoviti domaće „oflajn“ izložbe i promovisati obnavljanje međunarodnih putničkih letova. Pored toga, izdaće  preporuke kad je reč o trgovini, pomoći proizvođačima automobila da uspostave i usavrše svoje međunarodne marketinške i servisne sisteme, kao ali i poboljšati usluge finansiranja spoljne trgovine za srednja, mala i mikro preduzeća, rekao je Vang.

Da bi poboljšala spoljnotrgovinsku strukturu, Kina će preusmeriti prenos prerađivačke industrije u centralne, zapadne i severoistočne regione, formulisati „zelene“ i standarde u vezi sa niskim ugljenikom za neke spoljnotrgovinske proizvode, pomoći preduzećima da efikasno iskoriste poresku politiku povezanu sa preko-graničnom elektronskom trgovinom i izvozom i povećati efikasnost carinjenja, rekao je Vang.

Kineska spoljna trgovina je zabeležila stabilan rast 2023. godine,  pošto je ukupan uvoz i izvoz robe porastao 4,8 odsto u odnosu na prvi kvartal prethodne godine, pokazuju zvanični podaci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar