U trendu

Kineska internet kompanija Mejtu zabeležila rast prihoda od 29,3 odsto u 2023.

Kineska internet kompanija Mejtu ostvarila je 2,7 milijardi juana (oko 380,4 miliona američkih dolara) prihoda prošle godine, što je povećanje od 29,3 odsto na godišnjem nivou.

Mejtu je zabeležio prilagođeni neto profit koji se pripisuje matičnoj kompaniji od 370 miliona juana, što je povećanje od 233,2 odsto na godišnjem nivou, navodi se u finansijskom izveštaju kompanije objavljenom 15. marta, prenosi Sinhua.

Kompanija, sa sedištem u gradu Sjamen, u istočnoj kineskoj provinciji Fuđijan, pripisala je rast uglavnom rastućoj plaćenoj pretplati na foto, video i dizajnerske proizvode, što je donelo prihod od 1,33 milijarde juana I predstavlja snažan godišnji porast od 52,8 odsto.

Do kraja prošle godine, Mejtu je registrovao rekordno visok broj pretplatnika od više od 9,11 miliona. Takođe je imao 250 miliona aktivnih korisnika mesečno, što je povećanje od 2,6 odsto na godišnjem nivou.

Kompanija je 2023. godine uložila 640 miliona juana u istraživanje i razvoj, što je činilo 23,6 odsto njenog godišnjeg prihoda, nastavljajući svoje istraživanje i razvoj u oblasti veštačke inteligencije (AI).

Osnovana u oktobru 2008. godine, Mejtu je tehnološka kompanija vođena veštačkom inteligencijom koja ima za cilj da „ulepša“ korisnike svojim imidž proizvodima i uslugama upravljanja lepotom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.