U trendu

Kineski premijer poziva na dobar početak ekonomskog delovanja u 2024.

Kineski premijer Li Ćijang pozvao je na veće napore za podsticanje novih produktivnih snaga, promovisanje visokokvalitetnog razvoja i dobar početak ovogodišnjeg ekonomskog delovanja, tokom obilaska nekoliko mesta u centralnoj kineskoj provinciji Hubei.

Kako prenosi Kineska medijska grupa, na svojoj turneji, 2. i 3. januara, Li je takođe naglasio kvalitetan razvoj Ekonomskog pojasa reke Jangce i implementaciju aranžmana napravljenog na Centralnoj konferenciji o ekonomskom radu.

Li je u gradu Jičangu posetio branu Gedžouba kako bi saslušao izveštaje o konzervaciji reke Jangce, vodenom putu Tri klisure i planiranju novog kanala. On je rekao da bi trebalo uraditi više na oslobađanju prednosti plovidbe rekom Jangce, očuvanju kvaliteta vode, ekologije i kulturnog turizma.

Li je pozvao lokalna preduzeća da poguraju tehnološke inovacije, unaprede zeleni razvoj i konstantno napreduju u industrijskim i vrednosnim lancima.

Li je u Vuhanu izvršio inspekciju razvoja čipa za fleš memoriju i laserske industrije i obećao ciljaniju podršku politike da se još više tehnoloških dostignuća prevede u proizvodnju.

Li je u Edžou istakao da aerodrom Edžou Huahu ima jasne prednosti i povoljne uslove da se razvije u međunarodno čvorište za teretni vazdušni saobraćaj i pozvao aerodrom da bolje opsluži Ekonomski pojas reke Jangce i izgradnju novog razvojnog obrasca zemlje.

Li je takođe pozvao zvaničnike Hubeija da preduzmu aktivne i čvrste korake i daju novi doprinos nacionalnom razvoju sa novim uspesima u visokokvalitetnom razvoju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar