U trendu

Kineze zanimaju Ikarbus i druge srpske firme

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Jin Long Grup (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti proizvodnje električnih autobusa za javni prevoz, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Predstavnike kineske kompanije kako se navodi najviše interesuju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Knežević je rekao da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena i da bi Jin Long Grupa mogla svoje proizvode da plasira u Srbiji regionu i šire.

Premijerka Brnabić istakla je da Srbija ima strateški cilj da postane deo EU što znači da i uslove poslovanja prilagodjava evropskim standardima.

Dodala je da Srbija već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini, sa Ruskom federacijom, Belorusijom, preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sve razvijenije odnose sa Indijom, a „to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.