U trendu

Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor NIS-a

Novi generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) je Kiril Tjurdenjev, dosadašnji prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, saopštila je danas ta kompanija.

Kiril Kravčenko će, kako je saopšteno, nastaviti da obavlja funkciju zamenika generalnog direktora Gaspromnjefta za upravljanje inostranim aktivama.

Nastaviće i da učestvuje u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS-a, koristeći stečeno ekspertsko iskustvo u upravljanju aktivom Gaspromnjefta u Srbiji.

Predsednik Odbora direktora NIS-a, prvi zamenik generalnog direktora Gaspromnjefta Vadim Jakovljev je u ime akcionara izrazio uverenost da će profesionalizam Kirila Tjurdenjeva obezbediti kontinuitet razvojnog kursa NIS-a „koji je usmeren na porast efikasnosti biznisa i transformaciju kompanije u strateškog igrača na balkanskom energetskom tržištu“.

Kravčenko je istakao da je ponosan na rezultate koje je NIS postigao za vreme njegovog rada na funkciji generalnog direktora kompanije.

„Za osam godina NIS je prošao ogroman put od lokalne kompanije do ozbiljnog medjunarodnog igrača na energetskim tržištima. Ja ću nastaviti da učestvujem u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS u ulozi člana Odbora direktora kompanije i obezbediću neophodne ekspertize za novog generalnog direktora“, rekao je on.

Izrazio je uverenje da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS-a.

Tjurdenjev i NIS-u radi od aprila 2016. godine, na poziciji prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.