U trendu

Kisić: Cilj što više poslodavaca i zaposlenih

BEOGRAD – U Beogradu je danas otvoren prvi virtuelni Sajam zapošljavanja, a ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je tom prilikom da je cilj da u Srbiji postoji još više poslodavaca i da se obezbedi kvalitetno i održivo zaposlenje za što veći broj lica u našoj zemlji.

„Današnji Sajam zapošljavanja predstavlja primer inovativnog pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja, s obzirom da Sajam ima karakter otvorene manifestacije i da pruža mogućnost i nezaposlenim licima koji nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da uzmu učešće na ovom skupu“, istakla je Kisić Tepavčević, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka je kompanijama poželela uspeh u pronalaženju odgovarajućih kandidata, a nezaposlenim licima da pronađu odgovarajućeg poslodavca i posao.

Ona je dodala da je Nacionalna služba za zapošljavanje 2. aprila ove godine raspisala javne pozive i konkurse za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini, kao i da su u februaru i martu ove godine usvojeni Strategija zapošljavanja 2021-2026. i prateći Akcioni plan za period od 2021 do 2023. godine.

Ta dva značajna dokumenta, kako je istakla, daju jasne smernice razvoja politike zapošljavanja u narednom periodu, sa jasnim ciljem povećanja stope zaposlenosti, a sve zasnovano na principu kvalitetnog, održivog i dostojanstvenog rada.

Kisić Tepačević je zahvalila predstavnicima ambasade Nemačke i Nemačke razvojne saradnje, program „Migracije za razvoj“, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na organizovanju ovog sajma.

Prvi virtuelni Sajam zapošljavanja se održava od 10 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se uključe putem registracije na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.