U trendu

Knežević: Vrata radnicima Goše uvek otvorena

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da su radnicima fabrike „Goša“ iz Smederevske Palanke vrata uvek otvorena ali da će problem u razgovorima biti to što su oni sami proglasili štrajk političkim.

„Država je učinila jako mnogo za ‘Gošu’, više nego za, možda, svih 400.000 privrednih subjekata koji postoje u Srbiji – od jednokratnih pomoći, povezivanja radnog staža, overe zdravstvenih knjižica…“, rekao je Knežević za Radio televiziju Srbije.

Kako je ocenio Knežević, oni moraju da počnu da rade i da je najvažnije. On je istakao da je proglašenje štrajka političkim problem koji će sigurno biti kočnica u razgovorima.

„Mi ne želimo sa njima da razgovaramo o političkim zahtevima. Stižu mi SMS poruke u kojima piše da dolaze u Beograd, da to neće biti protest gladnih nego politički… Nećemo da se bavimo politikom, hoćemo da se bavimo Gošom, vrata su uvek otvorena“, istakao je Knežević.

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke protestovali su pre dva dana ispred Vlade Srbije i zatražili rešenje za isplatu zaostalih zarada.

U „Goši“ radi više od 300 ljudi koji su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Fabrika je bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja ju je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.