U trendu

Komercijalna banka od danas članica NLB Grupe

BEOGRAD – Zaposleni u Komercijalnoj banci sa nestrpljenjem očekuju početak rada kao članice u okviru NLB Grupe, koja je zvanično postala vlasnik Komercijalne banke nakon današnje realizacije kupoprodajnog ugovora, zaključenog sa državom Srbijom 26. februara 2020. godine, saopšteno je iz Komercijalne banke.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan istakao je da ta banka vrlo dobro posluje uprkos mnogim izazovima koje je pandemija kovid-19 postavila pred naše ekonomije i društva.

„Stoga sam siguran da će poslovanje banke biti dodatno unapređeno dolaskom NLB Grupe, kao dela bankarske grupacije koja je aktivna u celom regionu jugoistočne Evrope. Ovo je bio zahtevan proces koji je zahtevao puno rada i stručnosti, tako da smo posebno zadovoljni što smo ga okončali uspešno i transparentno“, izjavio je Medan.

Predsednik Izvršnog odbora NLB-a Blaž Brodnjak izrazio je zadovoljstvo što svojim novim kolegama iz Komercijalne banke može poželiti najtopliju dobrodošlicu u porodicu NLB Grupe.

„Takođe smo i izuzetno ponosni što smo okončali ovaj proces preuzimanja u vremenskom okviru koji smo predvideli u trenutku potpisivanja. Ova transakcija predstavlja još jednu važnu prekretnicu u transformaciji NLB Grupe u regionalnog šampiona“, naglasio je Brodnjak.

Iz Komercijalne ističu da je za njihove klijente najvažnije da neće imati nikakve promene uslova ni dodatnih aktivnosti u korišćenju usluga koje obavljaju sa Komercijalnom bankom: od tekućih računa, kartica, platnog prometa, do depozitnih i kreditnih poslova, sa naglaskom da svi postojeći uslovi ostaju nepromenjeni.

Naprotiv, ističu, jedan od prvih zadataka koji očekuju tu banku jeste da i postojeće uslove za klijente unaprede, kako u segmentu stanovništva, tako i privrede.

„I jednima i drugima stavićemo na raspolaganje dodatne opcije i nove proizvode i usluge, kao i nove potencijale koje pruža sinergija u okviru Grupe, ali i one koje će doneti najavljena ulaganja u nove tehnologije, platforme i proizvode“, saopšteno je iz Komercijalne banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.