U trendu

Komercijalna ostvarila napredak u ključnim segmentima poslovanja

BEOGRAD – Visoka adekvatnost kapitala i napredak u svim ključnim segmentima poslovanja, kao što su rast aktive za 180 miliona evra, kreditne aktivnosti od 55 miliona evra, kao i depozita u iznosu većem od 144 miliona evra, obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u prvoj polovini ove godine.

Kako je saopšteno iz Banke, temelj za ostvarenje poslovnih planova i dobrih rezultata, postavljen je unapređenjem metodologija i procedura u okviru usklađivanja sa stanardima nove matične NLB Grupe, kao i smanjenju portfolija problematičnih kredita za 33 miliona evra.

Navodi se da je već u prvom kvartalu Komercijalna banka oborila rekord u jednom od strateških segmenata poslovanja – u realizaciji kredita za stanovništvo, gde je zabeležen skok od čak 36 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Uz to, kako se dodaje, potvrdila je već tradicionalnu ulogu lidera u finasiranju agrara i nastavila stabilan rast portfolija kredita za privredu.

U saopštenju se navodi da će u skladu sa strateškim opredeljenjem NLB Grupe, Komercijalna banka značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmeriti u dalji razvoj i širenje spektra ponude digitalnih servisa i usluga, kako bi nastavila dinamičan razvoj u korak sa savremenim potrebama svojih klijenata.

Podsećaju da se Komercijalna banka ove godine pridružila NLB Banci u pružanju sistemske podrške malim biznisima na putu oporavka od ekonomskih posledica pandemije kroz projekat Okvir podrške, kao i proizvođačima organske hrane kroz Organic konkurs.

U ovoj godini Banka je otvorila i svoj prvi Kreditno stambeni centar, potpuno jedinstven koncept sveobuhvatne podrške od podnošenja zahteva do realizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.