U trendu

Kompanija Milenijum tim planira ulaganja više od 400 miliona evra u hotel Jugoslaviju

Kompanija Milenijum tim (Millennium Team) najavila je danas da će uložiti više od 400 miliona evra u beogradski hotel „Jugoslavija“ u naredne četiri godine.

Hotel „Jugoslaviju“ je po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara na aukciji danas kupila firma MV investment iz Beograda, koja je u vlasništvu Milenijum tima.

„Početnim ulaganjem od više od 42 miliona evra zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija“, piše u saopštenju Milenijum tima.

Kako je objašnjeno, proces je započet kupovinom 100 odsto udela u MV investment, koja je vlasnik prostora na kom se nalazi Grand kasino Beograd.

„Inicirali smo izmenu plana detaljne regulacije, kako bi mogli da realizujemo izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja posle 25 godina to apsolutno zaslužuje“, naveo je Mileniju tim.

Milenijum tim posluje više od 20 godina i na vodećoj je poziciji u građevinskoj industriji u Srbiji.

Ta kompanija je uradila više od 2.500 kilometara gasovodne mreže, realizuje projekat „Čista Srbija“ u četiri grada u Srbiji, a učestvovaće i u gradnji beogradskog metroa i Nacionalnog stadiona u Beogradu.

Milenijum tim je vlasnik i Vranjske banje koju je kupila 2020. godine i u koju ulaže više od 90 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.