U trendu

Kompanija MK grupa i Miodrag Kostić dobitnici dve Virtus nagrade za filantropiju i zadužbinarstvo

Kompanija MK grupa (MK Group) i njen predsednik i osnivač Miodrag Kostić ovogodišnji su dobitnici dva „Virtus“ (VIRTUS) priznanja za filantropiju i zadužbinarstvo, koju dodeljuje Trag fondacija, saopšteno je danas.

Kako je precizirano, specijalnu „Virtus“ nagradu za doprinos zadužbinarstvu dobio je Kostić, čija zadužbina otvara Palatu nauke – prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji, u vrednosti od 25 miliona evra.

Kompanija MK grupa nagradu je dobila za korporativnu filantropiju, za humane aktivnosti realizovane u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici“, za koji je prošle godine izdvojeno ukupno milion evra.

„Zahvaljujemo se Trag fondaciji i žiriju koji su prepoznali želju Miodraga Kostića da ostavi trajnu vrednost našem narodu“, rekla je direktorka korporativnih poslova MK grupe i članica Upravnog odbora „Zadužbine Miodraga Kostića“ Aleksandra Stojanović.

Istakla je da će zadužbina širiti poruku, posebno mladima, da su znanje i humanost najveće vrednosti, kao i da, kako je navela, nauka i dobročinstvo vode društvo napred.

Kako je objašnjeno, „Virtus“ nagrada za korporativnu filantropiju dodeljuje se kompanijama koje se ističu po sistematičnom i promišljenom pristupu podršci zajednici, ali pokazuju i predanost učestvovanju u aktivnostima koje imaju širok društveni uticaj.

„MK grupa je ovogodišnji dobitnik ovog značajnog priznanja zahvaljujući brojnim filantropskim aktivnostima, koje je realizovala prošle godine, a među kojima se posebno izdvajaju donacije vrtićima u Srbiji i regionu“, piše u saopštenju kompanije.

Stojanović je podsetila da su prošle godine renovirali i opremili 20 vrtića u Adria regionu, od toga osam u Srbiji u lokalnim zajednicama u kojima posluju, kao i da je za tu namenu donirano ukupno 680.000 evra.

„Pored toga, za SOS Dečija sela, konkretno za ‘Program podrške za majke i bebe’, koji se realizuje u Kraljevu i centar za osnaživanje porodice u Raški izdvojili smo 220 hiljada evra“, rekla je ona.

Stojanović je navela da najveći deo sredstava „strateški“ usmeravaju na projekte od nacionalnog značaja.

Ukazala je da će nastaviti dobročinstvom da povezuju region, kroz novi filantropski projekaz za ovu godinu, koji će, kako je navela, uskoro najaviti.

Podsetila je da se MK grupa obavezala da će u narednih pet godina izdvojiti pet miliona evra za društvenu odgovornost.

Istaknuto je da je Trag fondacija po sedamnaesti put dodelila je „Virtus“ nagrade za filantropiju koja predstavlja referentno mesto za sve koji ulažu u opšte dobro i dodeljuje se sa ciljem da promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.