Kompanija Srbija Ziđin Majning dobitnik nagrade PKS za poslovni uspeh

Kompanija Serbia ZiJin Mining dobila je danas Privrednoj komori Srbije (PKS) nagradu za poslovni uspeh, zahvaljujući, kako je obrazloženo, odličnim poslovnim rezultatima postignutim u ovoj godini, povećanju ukupnog prihoda i izvoza, rastu broja zaposlenih, uvođenju novih tehnologija i inovacija, zaštiti životne sredine i doslednoj primeni koncepta društveno odgovornog poslovanja.

„Biti među najuspešnijim privrednim društvima u Srbiji, za nas predstavlja veliko i značajno priznanje koje pokazuje da su naš rad i poslovni rezultati, ali i standardi i principi održivog zelenog rudarstva koje smo uspostavili, kao i društveno odgovorno poslovanje, ostali zapaženi u poslovnoj zajednici u Srbiji“, kazao je je zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin majning (Serbia Zijin Mining) Gan Jonggang.

On je podsetio da je Srbija Ziđin majning kompanija u razvoju.

„Za samo dve godine rada prvog zelenog rudnika u Srbiji, rudnika bakra i zlata ‘Čukaru Peki’, postigla je izvanredne proizvodne rezultate i postala najznačajniji srpski izvoznik. Izgradnjom najsavremenijih postrojenja, upotrebom najmodernijih tehnologija i metoda u postupku eksploatacije i prerade rude i korišćenjem opreme poslednje generacije, a pre svega primenom najviših standarda u oblasti zaštite životne sredine, Srbija Ziđin majning je postavila osnove novog, modernog, zelenog rudarstva u Srbiji“, istakao je Jonggang.

On je ukazao i da nagrada predstavlja veliku odgovornost za sve zaposlene u kompaniji, u čiju će se edukaciju još više ulagati.

Podsetio je da je u izgradnju rudnika „Čukaru Peki“, do početka decembra ove godine, uloženo blizu 920 miliona dolara, a u izgradnju i razvoj donje zone planirano je ulaganje od 3,811 milijardi dolara.

„Osim cilja, da izgradi najmoderniji zeleni rudnik u Evropi, koji će upravo na osnovu tehnoloških dostignuća i postavljenih ekoloških i bezbednosnih standarda biti pandan prvoklasnim svetskim rudnicima, kompanija planira i povećanje proizvodnje i dnevnog kapaciteta prerade rude“, kazao je on.

Takođe, kako je dodao, jedan od prioriteta, s obzirom na usmerenost kompanije na upotrebu obnovljivih izvora energije, uz izgradnju kompletne rudarske infrastrukture u donjem rudarskom pojasu, biće i izgradnja solarnih elektrana.

Naveo je i da u ovom trenutku kompanija Serbija Ziđin majning ima 1.244 zaposlena, od čega 90 odsto čine srpski državljani.

„Mlad i stručan kolektiv, odlični uslovi rada i profesionalnog razvoja, omogućili su da je kompanija prepoznata u javnosti i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, čemu u prilog govori sve veći broj mladih stručnjaka, koji apliciraju za rad u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji“, rekao je Jonggang.

On je naglasio da su sveukupni rezultati rada, ove, ali i prethodne godine, omogućili da Srbija Ziđin majning bude kontinuirano u vrhu liste 100 najznačajnijih privrednih društava u Srbiji, kao i među 100 najboljih kompanija u jugoistočnoj Evropi.

Jonggang je zahvalio državi Srbiji, koja je podržala napore kompanije da ovde izgradi prvi zeleni rudnik, kao i Privrednoj komori Srbije i Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru, koje predstavljaju značajnu podršku svim kompanijama.

Nagrada za poslovni uspeh PKS se tradicionalno dodeljuju od 1969. godine najuspešnijim privrednim društvima i vodećim poslovnim liderima u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.