U trendu

Kompanija Zum otpuĆĄta 15 odsto zaposlenih u okviru ‘restrukturiranja’

SAN HOZE – Kompanija Zum (Zoom) otpustiće 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka, koja je tokom pandemije cirusa kovid-19 postala sveprisutna, prilagođava sporijem rastu.

Blumberg prenosi reči glavnog izvrơnog direktora te kompanije Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.

Juan je na svom blogu napisao da „sebe smatra odgovornim“ za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.

„NaĆĄa putanja je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naĆĄih timova kako bi procenili da li je naĆĄ rast odrĆŸiv“, naveo je Juan.

Nakon ơto je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zum sada pokuơava da preokrene usporavanje rasta tako ơto će proơiriti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala, a analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.

Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je proơle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.

Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.