U trendu

Kompanije Otvorenog Balkana na Svetskoj izložbi u Dubaiju

BEOGRAD, 6. oktobra (Tajug) – Pored kompanija iz Srbije, firme iz Severne Makedonije i Albanije, zemalja uključenih u inicijativu Otvoreni Balkan, moći će da koriste prostor Srpskog biznis haba za predstavljanje na najvećoj Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Predsednik PKS-a Marko Čadež pozvao je sve kompanije Severne Makedonije i Albanije da se jave Komori, iskoriste ovu priliku i predstave se svetu.

“Tokom narednih šest meseci moći ćete da koristite biznis hab Privredne komore Srbije kao svoj! Imaćete priliku da na Ekspo-u upoznate sjajne ljude, fantastične kompanije i da dogovorite nove poslove. Samo zajedno možemo da ojačamo region”, rekao je Čadež.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi da se Otvoreni Balkan predstavi na najvećoj svetskoj smotri u Dubaiju.

Srpski biznis hab otvoren je proteklog vikenda i njegov prostor i infastrukturu već koriste prve kompanije iz Srbije koje su se predstavile na Ekspo 2020 Dubai.

U ovom prostoru tokom narednih meseci biće organizovane prezentacije kompanija, kao i poslovni sastanci naših firmi sa potencijalim partnerima.

Ekspo 2020 Dubai najveća je svetska izložba i trajaće do kraja marta 2022. godine, a očekuje se da više od 1.000 kompanija iz Srbije predstavi svoje prozivode i usluge na ovoj izložbi, navodi PKS u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.