U trendu

Konferencija Phototonica 2021 traje do 27. avgusta

BEOGRAD – Međunarodna naučna konferencija „Phototonica“ na kojoj u hibridnom modelu učestvuju prestižni naučnici iz Evrope i Amerike, kao i inženjeri iz IT kompanija održava se uz podršku SANU, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije HTEC Group, saopšteno je danas.

Konferencija koja donosi najnovija dostignuća i primere dobre prakse iz oblasti fotonske nauke i tehnologije se održava od 2007. godne a ove godine je reč od VIII Međunarodnoj školi i konferenciji.

„Phototonica je prilika kada tehnološke kompanije, koje su obeležile IT industriju, informišu javnost o primeni najnovijih tehnologija i znanja koje su stavljene u službu svakodnevnice, ali i da razmene znanja i ideje sa naučnicima sa vodećih svetskih univerziteta“, saopštila je HTEC Group.

Ta Grupa upoznaće tokom događaja budeće kolege inženjere sa najnovijim dostignućima srpskih kolega koji su svoja znanja, iskustva i prakse implementirali u radu najpriznatijih svetskih kompanija.

Konferencija traje do 27. avgusta a Katarina Urošević iz HTEC grupe kaže da je saradnja tehnoloških kompanija sa naučnim institutima i univerzitetima od obostranog i strateškog značaja.

“Srpski inženjeri su na globalnom nivou prepoznati kao jedni od najboljih stručnjaka u IT industriji. Pristup rešavanju kompleksnih zadataka, vođenje klijenata od ideje do realizacije i kasnije održavanje sistema su nešto što izdvajaju srpske inženjere od ostalih kolega,” izjavila je ona.

U HTEC Grupi preko 900 zaposlenih inženjera na lokacijama širom Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, radi na razvoju novih rešenja i tehnologija za vodeće svetske kompanije.

„Phototonica“ će ove godine omogućiti studentima i mladim istraživačima da iskoriste događaj i predstave svoje rezultate i dobiju sugestije vodećih svetskih istraživača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar