U trendu

Konkurs za podrsku inovativnim resenjima u zaposljavanju

BEOGRAD – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, na koji gradovi i opštine mogu da se jave do 24. oktobra.

U saopštenju ovog ministarstva i Nemačke razvojne saradnje (GIZ) koja daje tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta, navodi se da je neophodno da inovativna rešenja odgovaraju na prepoznate izazove na lokalnom tržištu rada.

Takođe i da adekvatno odgovore na potrebe teže zapošljivih i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog položaja na tržištu rada.
Jedinice lokalne samouprave na ovom konkursu mogu dobiti najviše 55.000 a najmanje 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.
Javni poziv sprovodi se u okviru projekta Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje.

Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža program „Migracije za razvoj“ koji realizuje Deutsće Gesellsćaft für Internationale Zusammenarbeit, u okviru Nemačke razvojne saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar