U trendu

Konkurs za posao u Nemačkoj, plata 2400 eura

Novi konkurs za medicinske sestre i tehničare opšteg ili pedijatrijskog smera koji žele da nađu posao u Nemačkoj biće objavljen u martu.

To je najavio nemački program „Triple Win“ koji je posrednik u odabiru kandidata.

Na prethodnom konkursu je izabrano 50 kandidata koji će imati intervjue sa predstavnicima Nemačke centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje, Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije i „Triple Win“ projekta.

Intervjui će danas biti održani u Kragujevcu, a sutra u Beogradu. Kandidati koji budu izabrani biće obavešteni u roku od nedelju dana. Projekat „Triple Win“ je u saopštenju istakao da kandidatima garantuje siguran put u Nemačku, s obzirom na to da svi nemački poslodavci takođe moraju da ispune uslove za učešće na projektu i ugovorom koji potpisuju sa projektom obavezuju se na ispunjenje svih obaveza. To se pre svega odnosi na zaključivanje radnog odnosa u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Minimalna zarada medicinskog osoblja koje posredstvom „Triple Win“ projekta odlazi u Nemačku sada je, pre nostrifikacije diplome 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra. Projekat „Triple Win“ se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine. „Triple Win“ projekat je za šest godina posredovao u odlasku u Nemačku 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara. Po oceni projekta, taj broj je daleko od zabrinjavajućeg, jer svake godine medicinske škole u Srbiji završi mnogo više srednjoškolaca, koji nakon diplomiranja ne mogu da se zaposle.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Mene zanima koji su uslovi za prijavu na konkurs? Koji nivo znanja nemačkog traže? Da li traže samo one sa iskustvom?

  2. patriot

    Naravno treba znati ; od 2400€ bruto sa poreznom klasom 1 ( neozenjen) izlazi neto od 1600€ , sve zavisi od troskova stanovanja , ali to je niska plata za Nemacki standard zivota . Dobro razmislite o privlacnim ponudama Nemaca , zivim vec 35 godina u Nemackoj ,poznato mi je kako dovlace jeftinu radnu snagu iz siromasnijeg inostranstva . i koliko su spremni da daju obecane povisice pre podpisivanja ugovora . Zelim Vam puno srece u obecanoj Nemackoj …..

Napišite komentar