U trendu

Kopernikus zida neboder na mestu sadasnjeg „Buvljaka“ na NBG

BEOGRAD – Kompanija Kopernikus saopštila je da je na današnjoj licitaciji kupila zemljište u Bloku 43 u Novom Beogradu na kojem se trenutno nalazi otvoreni tržni centar „Buvljak“.

Kako je preneo portal b.92, vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na kupljenoj parceli koja se prostire na površini od 2,05 hektara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks u zemlji i regionu.

Dodaje se da će Kopernikus uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara.

Ovaj kompleks će, kako se navodi, objediniti ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski Studijski prostor, čija se gradnja planira za obe televizije – Prvu i O2.

Kako se ističe, poslovni objekat biće svojevrsno remek-delo arhitekture i dizajna, a prestonica će dobiti neboder „Kopernikus Tower“ koji će, navodi se, promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.