U trendu

Koridori Srbije: Imamo dozvole za rad na obilaznici oko NS

BEOGRAD – Povodom jučerašnjih protesta aktivista zbog početka pripremnih radova na izgradnji privremenih objekata u okviru projekta „Obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu IIA reda br.111″, investitor Koridori Srbije su demantovali navode iznete na protestu i u saopštenju naveli da poseduju neophodne dozvole i dokumenta za početak radova.

U saopštenju se navodi da je 31. maja ove godine od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobijeno rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli za prvu fazu izgradnje obilaznice oko Novog Sada na trasi državnog puta IIA reda br.111, za izgradnju privremenih mostova sa leve i desne obale Dunava, a potvrda o prijavi radova na osnovu ove građevinske dozvole dobijena je 8. jula.

Dodaje se da je 15. septembra od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dobijeno rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli za drugu fazu izgradnje obilaznice oko Novog Sada na trasi državnog puta IIA reda br.111, za izgradnju privremene saobraćajnice za potrebe građenja mosta preko reke Dunav.

Potvrda o prijavi radova na osnovu ove građevinske dozvole dobijena je 27. septembra, navode iz Koridora Srbije.

Dodaju da je kompanija CRBC, u skladu sa ugovornim obavezama i dobijenim privremenim građevinskim dozvolama, juče počela predviđene aktivnosti na izgradnji privremenih objekata, koji će služiti za izgradnju glavnih objekata u okviru ovog projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar