U trendu

Kragujevcanima najvise smetaju divlje deponije i toplana

KRAGUJEVAC – U prvih desetak dana koliko postoji ekološki informacioni sistem putem koga građani mogu da prijavljuju komunalne probleme, Kragujevčanima su najviše smetale divlje deponije i toplana, rečeno je na predstavljanju ovog sistema u Skupštini grada Kragujevca.

Održana je i obuka za inspektore zaštite životne sredine i predstavnike Gradske uprave Kragujevca i opština Aranđelovac, Topola, Lapovo, Batočna, Rača i Knić, navodi se na zvaničnom sajtu Kragujevca.

Govoreći o značaju projekta državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Jelena Tanasković je istakla da građani putem mobilne i veb apliakcije „gReact“ (Green Reaction), SMS ili MMS poruke na 066-5555-001 ili pozivom kontakt centra na broj 0800-003-003 mogu prijaviti lokalni problem koji se onda prosleđuje predstavnicima lokalnih samouprava i nadležnim službama.

Član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić je rekao da se sa republičkog nivoa slivaju ogromne investicije.

Naveo je da je reč o gasifikaciji Energetike, izgradnji novog postrojenju za preradu otpadnih voda u Kragujevcu i Stragarima, nove regionalne deponije u Vitlištu, nove kanalizacione mreže duge 365 km do Severne obilaznice koja će, kako je ocenio, značajno rasteretiti saobraćaj u Kragujevcu ali i smanjiti zagađenost vazduha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.