U trendu

Kremlj: Sistem će omogućiti stabilno snabdevanje Srbije gasom

U telefonskom razgovoru predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića o isporukama ruskog gasa ocenjeno je danas da je „uspostavljen stabilan sistem koji će omogućiti da se osigura stabilno grejanje i snabdevanje strujom stanovnika i privrede Srbije“, saopštio je Kremlj.

„Posebna pažnja poklonjena je isporukama ruskog prirodnog gasa Srbiji. Navedeno je da je u ovom pravcu uspostavljen sistemski rad odgovarajućih struktura dve države, koja će omogućiti stabilno grejanje i snabdevanje električnom energijom srpskog stanovništva i privrede“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nastavljen razgovor od 25. novembra u Sočiju o perspektivama saradnje u različitim oblastima, uključujući i o zajedničkim projektima u energetici.

Lideri su razmenili čestitke povodom naredih praznika i dogovoren je nastavak kontakata i koordinacije na različitim nivoima, dodaje se u saopštenju Kremlja.

Vučićev kabinet je ranije danas saopštio da je Putin predsedniku Srbije pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar