U trendu

Krivična prijava zbog pretnji ubistvom članovima „CarGo“-a

BEOGRAD – Predsednik Udruženja građana „CarGo“, Aleksandar Vučić, predao je danas Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog pretnji ubistvom „CarGo“-u, članovima i predstavnicima udruženja i kompaniji CarGo Tećnologies, čime je učinjeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti članova.
Vučić je izjavio da je cela akcija „crvenih kačketa“ pred kojom je, kako se navodi u saopštenju Udruženja, Beograd zanemeo preksinoć u pola noći, zapravo nastavak akcije crtanje meta na čelo „CarGo“-u, koje su započeli predstavnici taksi kartela.
„Policajci kojima ‘crveni kačketi’ komanduju da lome lobanje i rebra, više nisu momci u plavom. Znamo da i njima ne ide na čast da slušaju naređenja za upotrebu sile od ‘crvenih kačketa’, ali se očigledno ‘crveni kačketi’ neće smiriti dok i sve oko njih ne bude crvene boje. Ovo nasilje mora da prestane“, kazao je Vučić.
Objašnjavajući zašto je prva krivična prijava usmerena protiv predstavnika taksista, Vučić je rekao da je taksi kartel prvi javno izneo pretnje ubistvom za „CarGo“.
„Svi ste svedoci hapšenja naših članova, maltretiranja i pretnji da će nam ukoliko se ne povučemo polomiti rebra. Ali ti napadi nisu krenuli ođednom. Cela hajka i akcija ‘crvenih kačketa’ pripremana je dugo, a prvi iz taksi kartela je izašao SITAB i javno uputio pretnju smrću za ‘CarGo’, što i ostatak tog kartela očigledno želi“, naveo je on.

Vučić je dodao da su ovakve javne pretnje izazvale osećaj lične nesigurnosti, nespokojstva i straha za vlastiti život i za porodicu.
Prema njegovim rečima, taksi kartel se osilio jer su, kako kaže, počeli sami da pišu zakone, pa sada misle i da mogu da komanduju akcijama policije, tuže i sude.
„Glavno pitanje je zašto država ovo dozvoljava? Zašto država gazi Ustav, gazi zakone, gazi Evropsku konvenciju o ljudskim pravima? Zašto se država boji taksi kartela? Zašto ‘crveni kačketi’ izdaju naređenja pripadnicima policije da tuku i lome rebra članovima ‘CarGo’-a?“, upitao je i ocenio da je „taksi kartel očigledno ucenio i zarobio državu“.
„Žalosno je što je tako, ali država od prekjuče više ne radi poštujući svoje zakone, već postupajući po ultimatumu taksi kartela“, kazao je Vučić.
Prvu u nizu krivičnih prijava, koje su najavljene na jučerašnjoj konferenciji za medije, podneli su zajednički Vučić kao predsednik Udruženja „CarGo“, i Vuk Guberinić, kao direktor kompanije CarGo Tećnologies.

Vučić je naglasio da pravni tim „CarGo“-a priprema krivične prijave protiv svih koji su inspirisali, naredili i započeli napade i doveli do hapšenja članova udruženja.

„Pozivam Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene krivični postupak protiv predstavnika taksi kartela. Da konačno jedan problem krenemo da rešavamo iz korena i da očistimo naše dvorište od ljudi koji prete i ucenjuju sve nas“, poručio je Vučić.

Krivična prijava podneta je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv Vlade Bulatovića, zakonskog zastupnika Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda zbog pretnji smrću za „CarGo“. Naime, putem zvaničnog naloga taksi udruženja upućena je pretnja smrću u kojoj se poručuje da bi „CarGo“ zaustavilo angažovanje „kineskih sudija koji za korupciju osuđuju na smrt streljanjem i još porodici naplate metak“.
Krivična prijava podneta je zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138, stav 2, a u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije. Poziva se na krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu, piše u saopštenju udruženja „Car Go“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar