U trendu

Kula Beograd: Panoramski pogled, vidikovac sa restoranom, 40 spratova

Izgradnja Kule Beograd, najvišeg hotela i stambene zgrade u „Beogradu na vodi“ i Srbiji, počela je danas polaganjem kamena temeljca, a predviđeno je da ta zgrada ima oko 40 spratova i da bude viša od 160 metara, sa panoramskim pogledom na Savu, Kalemegdan i mostove.

Planirano je da u njoj budu hotel sa pet zvezdica, rezidencijalni apartmani i vidikovac sa restoranom.

Kulu Beograd je projektovala renomirana međunarodna projektantska firma Skidmore, Owings & Merrill Global (SOM), koja je, kako se navodi u pres materijalu, donela novi pristup projektovanju u ovom regionu.

Kombinacijom stambenih, komercijalnih, hotelskih i zabavnih sadržaja, Kula Beograd stvoriće nov urbani prostor okružen otvorenim javnim platoom, na kojem će se odvijati raznovrsni događaji i aktivnosti, saopšteno je iz Belgrade Waterfront-a.

Po završetku radova, Beograd će na vrhu Kule dobiti pravu atrakciju – najviši gradski vidikovac, sa kog će se pružati panoramski pogled na prestonicu.

Hotel St. Regis Belgrade će se prostirati na prvih devet spratova Kule Beograd i imaće 125 soba i apartmana sa pogledom na grad ili na Savu.

U hotelu će se nalaziti restoran na vrhu zgrade sa panoramskim pogledom, celodnevni restoran, St. Regis bar, spa centar, bazen, teretana i prostor za sastanke i proslave.

Direktor Belgrade Waterfront-a Nikola Nedeljković izjavio je da je dolazak brenda St. Regis u Kulu Beograd rezultat zajedničke vizije da se u centru Beograda stvori jedinstvena destinacija, koja će privući i više turista u glavni grad.

„To će podstaći rast ekonomskih aktivnosti i Srbiju učiniti je još atraktivnijom destinacijom“, rekao je on.

Po završetku Beograda na vodi, naselje će imati i komercijale centre, hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove, šetalište duž reke dugačko 1,8 kilometara, parkove, kao i kulturni i istorijski trg, čime će doprineti daljem pozicioniranju Beograda kao kulturne i umetničke destinacije.

Belgrade Waterfront će predstavljati novu gradsku celinu duž reke Save u Beogradu i prostiraće se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom građevinskom površinom od dva miliona kvadratnih metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.