U trendu

Kupuvinom domaćih prizvoda čuvamo našu ekonom

NOVI SAD – Projekat Čuvarkuća čiji je cilj da podstakne potrošače da kupuju domaće proizvode promovisao je danas u Novom Sadu, u objektu Unovereksporta u TC Promenada, sekretar za trgovinu Privredne komore Srbije (PKS) Žarko Malinović.

On je rekao da je važno da građani znaju na koji način kada kupe artikal proizveden u Srbiji pomažu domaću ekonomiju.

„Razlika kada kupite uvozni proizvod od toga kada kupite nešto sa znakom Čuvarkuća je ta što Srbiji ostaje tri puta više novca. U ovim izazovnim vremenima, kada rastu cene sirovina, najbolje se vidi značaj čuvanja domaće ekonomije kroz kupovinu naše robe i na taj način smanjujemo uticaj globalne ekonomije na naš život – poručio je Malinović.

U kompaniji Unovereksport kažu da su davno prepoznali značaj trgovine domaćim proizvodima, pa tako je na rafovima u njihovim radnjama više od 85 odsto domaćih proizvoda.

„Otiisli smo i korak dalje i imamo i spostvenu proizvodnju, sa naših farmi, jer smatramo da kao najveći domaći trgovinski lanac imamo odgovornost i zato smo sastavni deo projekta Čuvarkuća“, rekla je Olivera Ćirković, direktorka marketinga kompanije Univerexport.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar