U trendu

Labović: Pomoć turističkoj privredi više nego dobrodošla

KOPAONIK – Svaka pomoć turističkoj privredi je više nego dobrodošla i veoma je važno što Vlada i predsednik Vučić prepoznaju koliko je važno pomoći ovom sektoru koji je među najpogođenijim ne samo u Srbiji nego i u svetu, kaže za Tanjug direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović povodom najnovijeg paketa pomoći privredi gde je turizmu namenjena posebna pomoć.

Ona ističe da je turizam postao značajna privredna grana u Srbiji, što su prethodne godine i pokazale, da ima veliki potencijal za dalji razvoj, još veći promet i veće učešće u bruto društvenom proizvodu Srbije.

Navodi, međutim, da se to može očekivati samo ako se sačuva turistička privreda i pomogne joj se sada kada se suočava sa velikim problemom.

„Nije problem do onih koji rade u turizmu nego do više sile i zato je važno da se maksimalno pomogne turističkom sektoru kako bi mogli da se ponosimo Srbijom kao turističkom destinacijom“, ističe Marija Labović.

Prema njenim rečima i vakcinacija koja je u Srbiji dobro organizovana i poodmakla, u sadašnjoj situaciji može pozitivno uticati na turistička kretanja kod nas i učiniti zemlju primamljivijom destinacijom.

„Zbog dobro urađene imunizacije, imaćemo veliki broj vakcinisanih građana i bićemo bezbedniji za turiste koji nam budu dolazili“, kaže Labović.

Dodaje da se i prošle godine, kada nismo tražili PCR test, moglo osetiti koliko smo privlačna destinacija za turiste iz Rusije, Belorusije, Izraela koji su u septembru i oktobru dolazili u Srbiju, jer su se kod nas osećali bezbedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar