U trendu

Lidl podržao žensko preduzetništvo i njihove proizvode

BEOGRAD – Lidl Srbija kroz projekat „Snažne. Hrabre. Važne.“ sa ciljem osnaživanja žena predstavio je danas 26 preduzetnica čijih će se 30 proizvoda naći u nedelji od 6. oktobra na policama tog trgovačkog lanca.

Na konkursu organizovanom u martu kako bi se podržalo žensko preduzetništvo za učešće se prijavilo više desetina preduzetnica sa svojim proizvodima.

Lidl Srbija je na konferenciji „Snažne. Hrabre. Važne.“ predstavio preduzetnice učesnice, a svakoj odabranoj uručeno je posebno priznanje za zalaganje.

CSR menadžer u Lidl Srbija Milica Stevanović istakla je veliko zadovoljstvo uspešnim sprovođenjem ovog projekta.

„Lidl Srbija ponudiće proizvode iz oblasti prehrane, dodataka prehrani, i kozmetike, i to iz domaće proizvodnje na čijem čelu se nalaze žene“, rekla je ona.

Dodala je da preduzetnice pokazale da imaju proizvode izuzetnog kvaliteta.

„Od početka projekta do danas prešli smo dug put kako bi se proizvodi našli u Lidl ponudi. Kao rezultat tog rada u akcijskoj nedelje od 6. oktobra imaćemo 30 proizvoda u ponudi“, rekla je ona.

Zahvaljujući projektu na policama Lidla naći će se i Boom kuglice Ane Stanojević i Jelene Pavić

Stanojević kaže da su se prepoznale u sloganu projekta „Snažne. Hrabre. Važne“ te da je od tog trenutka saradnja sa Lidlom tekla lagano, profesionalno i koncizno.

„Do sada je saradnja sa Lidlom bila sjajna. Dosta toga smo naučile jer smo ušle u svet proizvodnje i naučile o komunikaciji sa velikim distributerima. To nam je značilo. Nadam se da će posle izlaganja naših proizvoda u Lidl radnjama da se na obostrano zadovoljstvo saradnja nastavi i da ćemo doći do što većeg broja klijenata“, rekla je ona.

Pavić je istakla da do sada imaju jedan proizvod, sirove slatke kuglice sa ukusima limuna i kafe.

„Radimo na novim ukusima i proizvodima. Ali ovo je za sada to. S obzirom da smo krenuli praktično ove godine. To je početak“, rekla je ona.

Saradnik u Projektu je i Fondacija Ana i Vlade Divac čiji predstavnik Marija Jovanović da oni imaju višedecenijsko iskustvo u kreiranju i sprovođenju programa ekonomskog osnaživanja ranjivih grupa a pre svega žena.

Navodi da je do sada podržano 70 preduzetnica iz socijalnih preduzeća pre svega nepovratnim sredstvima.

„Trend osnivanja ženskih biznisa je u porastu od 2000. godine. Ali statistika pokazuje da firme čije su osnivačice ili suosnivačice žene čini 31,7 posto. To govori da je važno da nastavimo sa osnaživanjem. Zato su nam posebno značajni ovakvi programi, kao i program Snažne.Hrabre.Važne sa Lidlom“, izjavila je ona.

Istakla je i značaj studija o podršci ženskim preduzetničkim aktivnostima i inicijativama u Srbiji.

Na konferenciji „Snažne. Hrabre. Važe.“ učestvovala je i šefica kancelarije za preduzetništvo PKS Slobodanka Džinović Kojić koja je navela da Komora snažno podržava razvoj ženskog preduzetništva u Srbiji, te da poseban akcenat stavlja na nefinansijska pomoć, te na organizaciju brojnih besplatnih edukacija za žene preduzetnice.

Pomenula je i da su od 290.000 preduzetnika u Srbiji trećina žene, ocenivši da su u tome snaga i potencijal.

„Mi smo u PKS spremni da tokom 24 sata odgovorimo na sve mejlove i sva pitanja. I pored rezultata smatramo da u toj misiji moramo još više da budemo aktivni“, rekla je ona.

Lidl Srbija je konkurs „Snažne. Hrabre. Važne.“ organizovala zbog činjenice da je preduzetnicima znatno teže da sebi prokrče put do potrošača.

U sklopu globalne inicijative za poboljšanje položaja žena na radnom mestu Lidl Srbija potpisala je i „Principe Ujedinjenih Nacija za osnaživanje žena“ čime se javno obavezala na poštovanje i promovisanje principa jednakosti unutar kompanije, kao i tamo gde njeno poslovanje može da ima uticaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar