U trendu

Lučić: Krećemo sa internacionalizacijom domaćih serija

BEOGRAD – Telekom Srbija će zajedno sa nacionalnim televizijama nastupiti u drugoj polovini oktobra na sajmu u Kanu, gde će na nacionalnom štandu pokušati da internacionalizuje serije domaće produkcije, najavio je danas direktor i koordinator za internet i telekomunikacije u Telekomu Vladimir Lučić.

„Svi smo svesni početka velike produkcije serija, pre svega, inicirane konkurencijom između Telekom Srbije i Junajted grupe i između nacionalnih kanala“, rekao je Lučić Tanjugu na regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunicijama i medijima – Digital 2019.

On je na panelu „Humanizam i renesansa: Kako je konkurencija medijskih kuća i provajdera doprinela procvatu scene domaćih tv-serija“ rekao da će uskoro na Superstar kanalu biti predstavljeni novi glumci i da će mogim mladim glumcima tek biti data šansa.

„Trend je da imamo nekoliko velikih portala u svetu, a tu su i Dizni, HBO, Epl, Amazon i drugi, koji takođe značajnije ulažu u serije. Videli ste tu cifru od sedam biliona…“, kazao je Lučić.

Navodi da je cilj Telekom i televizija da se podigne kvalitet serija i da se one internacionalizuju.

„Taj pokusaj biće već na sajmu u Kanu, treće nedelje oktobra, gde će prvi put biti srpski štand sa serijama, koji ćemo zajedno sa nacionalnim televizijama napraviti. Tako da ćemo sledećih godinu dana probati da internacionalizujemo serije“, kazao je on.

Kako kaže, na Superstaru će biti emitovane serije u kojima će biti predstavljeno puno mladih glumaca i Telekom će u saradnji sa televizijama pronaći nova lica i mnogima dati šansu.

„Probaćemo i tu da podignemo kvalitet. Naš plan je da izbacimo desetak serija godišnje. To nisu velika ulaganja ako se pogledaju ulaganja Telekoma u razvojne planove, ali za ovu industriju jesu velika“, naglasio je Lučić.

Takođe, ističe da se svaka serija radi visokom produkcijom, koju na primer zahteva HBO i slično i dodaje da ni na domaćem tržištu niko neće da gleda domaće serije niske produkcije, s obzirom da mladi gledaju preko interneta strane serije visoke produkcije.

„Mogu da najavim jednu fenomenalnu seriju ‘Dug moru’ koja kreće 6. otkobra na Superstaru, to je drama. Bili smo prepoznati po krimi serijama“, dodao je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.